Fortis Marathon Rotterdam zondag 13-4-2008

2.43.38 op een mooie dag in Rotterdam

Na een wisselvallige voorbereiding (2x een week ziek en zieken thuis) stond ik dan toch aan de start van de Rotterdam marathon. De laatste maand ging het erg lekker, de duurtrainingen gingen naar wens en ook de tempotrainingen waren ok. Dus durfde ik het aan om op een schema van 3.45 /km te starten om voor een tijd onder de 2.40, en een pr te gaan (2006: 2.40.18).

Dankzij de SMS service wist Marina dat ik tot 25 km strak op dit schema zat, maar helaas ging ik vanaf de halve marathon teveel verzuren en dat merkte ik goed op de Erasmusbrug en het tunneltje bij Blaak. Vlak daarvoor stond Marina met Jesper, Senna, Marion en Ma aan te moedigen. Jesper riep zo hard dat ik hem kon horen, maar hij begreep er niks van dat ik doorliep! Gelukkig had ik vanaf 28 km een privé haas, Fouad liep tot de finish met me mee (bedankt Fouad!!) en zorgde ervoor dat het tempo tot de 32 km weer strak op schema zat.
Terug over de Kralingse Zoom stond de wind ongunstig en had ik moeite om weg te kruipen, het lusje door Rdam Alexanderpolder beviel me totaal niet, klinkers en nog eens klinkers, het tempo ging naar boven de 4.00/km. Terug bij de Kralingseplas ging het steeds moeizamer, vals plat omhoog en benen die steeds meer gaan protesteren. De laatste 4 km door Crooswijk naar de Coolsingel zijn voor mij ook dit jaar niet echt een feest.
Blijkbaar heb ik al bijna alles gegeven en moet al harkend naar de finish, versnellen op Coolsingel, het voelt wel zo maar mijn horloge zegt van niet….2.43.38. Toptijd, erg tevreden, ondanks dat ik mijn (optimistische) doel niet gehaald heb. Plan B was namelijk binnen de 2.50, dus dat heb ik ruim gehaald!! Nu even lekker herstellen en tijd om de racefiets uit de motteballen te halen!


Categorie M35
Totaal plaats
105 / 6841

Categorie plaats 20

Snelheid   15,472 km/uur
Netto tijd 2:43:38
Halve marathon 1:19:18

Anton in groep op varkenoords viaduct 2008

anton rotterdam 2008

Rotterdam Marathon Finish

De foto's zijn afkomstig van Marcel van Deursen, Frank Heusdens en Erwin Suvaal.


Revanche in kwartje Binnenmaas

Een week na Almere alweer een wedstrijd, eigenlijk had ik nog steeds een kater, maar ja de Binnenmaas is nu eenmaal mijn thuiswedstijd en dat kan ik voor mezelf en mijn sponsors natuurlijk niet laten schieten.

Het meest zag ik op tegen al die bekenden, tig keer uitleggen wat er mis gegaan was... Dus lekker laat op de fiets richting Binnenmaas, lekker korte praatjes en snel omkleden. De grootste kanshebbers waren Carlo vd Bergh en Richard de Groot, deze zouden in normale vorm toch sneller moeten zijn dan ik met die 226 km in de benen. Het zwemmen ging lekker, kon makkelijk in de benen van Carlo en Richard meezwemmen, na ruim 1 km (met z'n allen om een extra boei gezwommen) in 14 minuten. De wissel was niet best, eerst m'n pak dat niet uit wilde, daarna lukte het niet mijn schoenen snel aan te krijgen.
Ondertussen ging Carlo zo hard te keer dat hij Richard al loste. Na 5 km was ik bij Richard, die duidelijk een stuk langzamer fietste, dus erop en erover, want met hem wil ik niet gaan lopen. Ik kon het tempo tegen de 40 gemiddeld houden en toch fietste Carlo nog bij me weg, wow die rijd hard zeg. Anderhalve minuut had hij voordat ik ging lopen. Lekker op souplesse gaan lopen, toch even afwachten hoe dat zal gaan.
Vorige week was het lopen nog drama, dus..... Het ging lekker en Carlo kreeg last van zijn maag, zodoende had ik na 5 km nog maar 8 sec achterstand. Bij 5,5 lag ik voorop, dat was een leuke bonus, nu nog vasthouden. Richard kwam nog hard opzetten maar onvoldoende om de 2, 5 minuut die hij na het fietsen aan de broek had goed te kunnen maken.
Zodoende finishte ik als eerste in 1.55.06 met een 36.12 op de 10 km, met het laatste rondje wel wat signalen uit de benen die te maken hadden met Almere, maar een kniesoor die daar dan nog om maalt. Carlo tweede op bijna een minuut en Richard daar weer 30 seconden achter.

Mol vecht in Holland Triathlon Almere

Almere 2007 fietsen

Afgelopen weekend stonden de twee Oud Beijerlanders Peter de Jeu en Anton Mol aan de start van de 25e Holland Triathlon in Almere. Deze klassieke triathlon houdt in dat er achter elkaar 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een volledige marathon (42,2 km) afgelegd moeten worden. Beide atleten hadden totaal verschillende doelen. De Jeu wilde vooral genieten van de sfeer tijdens de wedstrijd en finishen, de voorbereiding was wel eens beter verlopen. Mol wilde bij dit open NK bij de beste drie Nederlanders horen. In de editie van 2006 was hij derde totaal en tweede Nederlander.
Dit jaar was de bezetting echter sterker, een sterke Fin, Zweed en Belg aan de start en vrijwel de gehele Nederlands top tien, bovendien was Mol opnieuw vader geworden waardoor hij minder training had kunnen doen. De omstandigheden waren gunstig voor de ongeveer 400 atleten, er stond een matige westenwind, zodat de golven niet al te groot waren en het fietsen geen al te zware beproeving werd. Tijdens het lopen werd het wel warm door een lekker augustus zonnetje en was het belangrijk goed te koelen en te drinken.

Tijdens het zwemmen kon Mol tot 3 km de kopgroep volgen tot er een lichte verkramping van zijn linkerbeen roet in het eten gooide. Gelukkig kon hij doorzwemmen na wat lostrappen van het been. Twee minuten achter de snelste zwemmer klom hij uit de haven van Almere-Haven. Snel werd er door een klein groepje geprobeerd naar de kopgroep te rijden, Mol ging mee maar kon dit hoge tempo niet houden.
Het linker been bleef licht verkrampen bij grote inspanningen, aan het eind van de eerste ronde (van drie) werd hij ingehaald door de tweede groep, waarmee hij de overige 2 ronden heeft gereden om de schade met de koplopers zo klein mogelijk te houden en het verschil met de achtervolgers zo groot mogelijk te maken. Na 4 uur en 41 minuten (ongeveer 38 km/u) kon hij als negende zijn loopschoenen aantrekken. Toen was het al gelijk duidelijk dat hij de strijd tegen de verkramping in het linkerbeen ging verliezen, rekken lukte niet goed meer omdat dan de kramp er echt inschoot. Regelmatig even stoppen en losschudden was noodzakelijk.
Halverwege dacht hij even dat hij (voor het eerst in 12 races) zou moeten opgeven, gelukkig hield de gedachte dat hij met zijn zoons over de finish wilde hem scherp. Na een marathon van 3uur 22 kwam hij in een eindtijd van 9uur en bijna 2 minuten over de finish met zijn zoons op de armen. De vijftiende plaats was een teleurstelling, maar de strijd tegen het verkrampte bovenbeen had hem in ieder geval de finish opgeleverd.

De Jeu had een ontspannen zwemonderdeel in 1 uur en 22 minuten en ging met dezelfde instelling de 180 km fietsen in. Dat lukte goed, op het moment dat hij in zijn tweede ronde fietste en ingehaald werd door Mol, zat hij met een dame te keuvelen over van alles en nog wat. Voor De Jeu betekende de afsluitende marathon de zwaarste beproeving, elke ronde werd zwaarder totdat hij na 5 uur 35 als 292 e over de finish kwam in 13 uur 41 minuten. Tevreden keek hij terug op een dag lekker sporten met het ultieme doel: finishen in een hele triathlon.

Mol zestiende in hele triatlon Almere

Na een derde plaats in 2006 ging Anton Mol uit Oud Beijerland op herhaling,
maar helaas kon Mol zijn prestatie niet evenaren.

Mol werd 16e in 9:01:51, bijna 30 minuten langzamer dan vorig jaar.
Het zwemmen ging in 0:52:53, dat was nog prima.
Het fietsen ging ook goed; 180 KM in 4:43:45, maar toen kwam het lopen van de 42.195 meter marathon,
die ging goed tot 20 KM, maar uiteindelijk liep Mol 3:22:58.

UPC Holland Triathlon Almere 25-08-2007


Mol tweede in halve triatlon Leiderdorp

Na een tweede plaats in 2006 ging Anton Mol uit Oud Beijerland op herhaling, alleen de winnaar was nu Corne Klein uit De Kwakel. Na 2,5 km zwemmen in de Leiderdorpse Ringvaart lag Mol aan de staart van de kopgroep met alle favorieten. Na een matige wissel en een bijna valpartij bij het opstappen op de fiets reden 4 man weg en moest Mol in de achtervolging.
Na ruim 50 km lukte het om aan te sluiten bij Carlo van de Bergh (Rotterdam), Klein, Van Heteren en Huisman. In de laatste 15 km ( van de 76 totaal) probeerde Mol nog weg te rijden, maar het lukte hem geen gat te slaan. In de overgang naar het lopen ging Klein er als een haas vandoor en bleek al snel niet meer te achterhalen voor de anderen. In de eerste (van 4 ronden, totaal 22 km) ronde maakten Huisman, Van Heteren, Van de Bergh en Mol een mooie strijd van die in het voordeel van Mol uitviel.

Mol zei na afloop tevreden te zijn: 'Het fietsen had veel kracht gekost en dat was direct voelbaar in de benen, waardoor het lopen zwaar werd. Deze wedstrijd was een mooie test in de voorbereiding op het Open NK hele triatlon van Almere over 3 weken.'

Uitslag:

1. Corne Klein          4.04.44
2. Anton Mol            4.11.27
3. Mark Huisman      4.12.04
4. Carlo vd Bergh      4.14.09
5. Jacco van Buren   4.17.00

Triathlon Oud Gastel 30 juni 2007

Mol mist net podium in Oud Gastel

Anton Mol uit Oud Beijerland is in Oud Gastel als vierde gefinished in de Kumasol Triathlon. De te overbruggen afstanden waren 1500 m zwemmen, 40 km fietsen en afsluitend 10 km lopen. De volgorde van finishen werd grotendeels bepaald tijdens het zwemmen. Gerbert van de Biggelaar kwam ruim als eerste uit het water en hield deze voorsprong vast tot de finish. Op anderhalve minuut gevolgd door Bert Flier (Barendrecht), Carlo vd Bergh (Rotterdam) en Erik-Simon Strijk, daar weer 30 seconden achter kwamen Henk Elbertsen en Anton Mol uit de Rosendaalse Vliet. Tijdens het fietsen door de winderige polders viel Strijk weg uit de top 5. Mol ging als vijfde lopen en wist daarin nog Vd Bergh te achterhalen, het verschil met de nummer drie bleef net te groot.
Hij was prima te spreken over zijn prestatie, ondanks het missen van het podium. Na de trainingsachterstand, opgelopen door de geboorte van zijn tweede zoon in maart jl, kwam hij met het zwemmen nog te kort om het groepje Flier te volgen.
Fietsen en lopen zijn bijna weer op het niveau van 2006 en geven hem goede hoop op een herhaling van zijn mooie prestatie van 2006 (derde) in de hele triatlon van Almere die de laatste zaterdag van augustus plaats vind.

Uitslag:
1. Gerbert vd Biggelaar 1.56.34;
2. Bert Flier 1.57.14;
3. Henk Elbertsen 1.59.51;
4. Anton Mol 2.01.08


2006

3e plaats in nieuw PR van 8.34.22 !!

tijdens UPC Holland Triathlon in Almere op zaterdag 26 augustus was live te volgen via internet !!

Finish Almere 2006

verslag


Tweede in Triatlon Leiderdorp, het gaat de goede kant op! (zie krantartikel)

Ik heb eindelijk dit jaar weer eens 4 weken achter elkaar kunnen trainen en veel duurwerk kunnen doen. Normaal gesproken komt het dan met mijn snelheid ook wel goed en dat klopte, alleen met zwemmen heb ik een lichte achterstand, ook nu weer 1 minuut. Daar gaan we nog even aan werken. De komende 2 weken nog even hard doortrainen en dan taperen voor de Classic Distance. Nadat duidelijk was (nix gehoord van NTB) dat het EK bij de Elite er niet in zat, had ik zoiets van waarom niet de hele, die doe ik al sinds 1998. Dan zou ik dit jaar voor het eerst geen hele doen, terwijl dat toch mijn afstand is! Dus ook in 2006 gaan we voor een PR op de hele ( nu 8.50.12), dan zit die top-5 finish er ook wel in, en strijden we om de officieuze titel van beste Nederlander op de Hele triathlon.

Uit de krant:

Anton Mol uit Oud-Beijerland is tijdens de triatlon van Leiderdorp als tweede geëindigd. Het was nog even spannend of hij kon starten omdat hij 2 dagen voor de wedstrijd last kreeg een ontstoken teen. De af te leggen afstanden waren 2500 meter zwemmen, 80 km fietsen en tot slot 21 km lopen. Tijdens het zwemmen vormde zich al snel een kopgroep met daarin de favorieten Van Heteren, Van de Bergh en Klein. Mol moest een klein gaatje laten vallen en kwam 1 minuut later op de kant. Het fietsen verliep een stuk beter, mede dankzij zijn nieuwe tijdritfiets, die speciaal voor hem opgebouwd was door Fietsspecialist Sjaak Snel, rukte Mol op naar de tweede plek achter de sterke fietser Van Heteren. Deze begon met 4 minuten voorsprong aan het lopen, waardoor het voor Mol, de betere loper van deze twee, een moeilijke opgave werd om nog aan de koppositie te komen. Ondanks de pijnlijke teen lukte het Mol nog terug te komen maar strandde op 2,5 minuut van Van Heteren. Derde werd Van de Bergh op ruim 8 minuten.
Met dit resultaat is duidelijk dat Mol een goede trainingsperiode heeft gehad en met nog drie weken te gaan klaar moet zijn voor een goede prestatie in de Hele triatlon van Almere (Classic Distance).


2 uur 40 en 18 seconden in Rotterdam Marathon


Mijn eerste (losse) marathon zit er op. Ondanks een voetblessure, waardoor ik 2 weken trainen miste heb ik mijn geplande race kunnen lopen. 2.40 was het plan, maar naarmate de Race-day naderde kreeg ik toch mijn twijfels,
'heb ik genoeg gedaan', 'had ik niet meer wedstrijden moeten doen'etc...

Coach Leo gaf me mee te genieten en op 3.45 per km weg te gaan. Dit lukte erg goed, tot de halve iets sneller (1.17.30). Rond de dertig kreeg ik het iets moeilijker, liep alleen (hoewel Leo en John me uitstekend verzorgden) en dat is toch wel jammer als er 11.000 meedoen! Na de 35 kreeg ik wind tegen en dat brak me op en het tempo zakte naar 4.00-4.20 per km. Ik hoopte dat het laatste stuk door de stad weer iets gunstiger was voor de wind maar dat viel tegen. De eindtijd uiteraard niet: 2uur40.18 (netto).

Smaakt naar meer?
Eerst weer gaan triatlonnen!

Groet Anton
(zal regelmatig wetenswaardigheden en verslagen op de site zetten dus kijk regelmatig even op mijn site)


Planning 2006 online, al mijn wedstrijden voor dit seizoen.


27 augustus 2005: 9e in triatlon Almere

Nieuw PR, 5e Nederlander en 9e overall in 25e jubileumeditie Holland Triathlon Almere 2005:

Anton Mol tijdens het fietsen in Almere 2005

Eindelijk was het zover, na een goede voorbereiding, was ik klaar om te vlammen in deze bijzondere editie van de Holland Triathlon.
Na jaren stond er nu echt weer een sterk (inter)nationaal startveld. Mijn opzet was om zo lang mogelijk mee te gaan met zwemmen en fietsen zonder te forceren en daarna een marathon onder de 3 uur te lopen. Dit zou een top 5 bij het Nederlands kampioenschap een top 10 totaal en een PR op moeten leveren.

Historisch gezien zijn de boeiendste triathlons in het typische polderlandschap geleverd met een aanzienlijke invloed van het weer, namelijk de wind. Ook vandaag was de wind een forse tegenstander. Om 7.30 stond er al een flinke bries zodat het Gooimeer veranderd was in een golfslagbad.
Ook de temperatuur was beneden (augustus) peil, 17 graden. Of beide nu de reden waren dat ik na ongeveer 2,8 km (van de 3,8) kramp kreeg in mijn bovenbenen weet ik niet, maar vooral in mijn linkse been had ik er behoorlijk last van. Ik kon nog wel mee blijven zwemmen met het groepje dat op ruim 55 minuten uit het water kwam, de favorieten Schellens en Heldoorn lagen 2 minuten voor.
De wissel ging gelukkig goed en zo zat ik vlak achter Guido Gosselink op de fiets en kon goed met hem meerijden. Al snel namen we afstand van de groep waarin we gezwommen hadden en haalden Peter Kropko (hongaar) en Rob Barel in. Na 40 km fietsen kwam Chris Brands erbij en deze ging na 70 km iets versnellen. Dit was voor mij teveel en schakelde over naar mijn eigen tempo, Rob Barel bleef eerst achter me rijden tot 90 km waarna ook hij versnelde, wat ik eveneens niet kon en wilde volgen.Tussen km 110 en 130 werd ik nog ingehaald door Bert Flier en Paul Verkleij in gezelschap van Machiel Ittman. Eigen tempo rijden bleek achteraf de juiste keus, vlak voor het einde van de 180 km haalde ik Gosselink, Barel weer in en begon na 4uur48 fietsen (37,5 km/u) vlak achter Kropko aan het lopen.
De krampaanval tijdens het zwemmen leek niet zoveel invloed te hebben gehad op het fietsen, hooguit wat stijvere benen dan anders. Zo anders pakte het uit tijdens de marathon. Al vanaf de eerste km voelde ik dat mijn bovenbenen stijver waren dan normaal, dat klopte wel met het tempo wat ik kon lopen. Het lukte mij niet om de tijden dichtbij de 4 minuten per km te houden, wat ik normaal wel zou moeten kunnen. Vechtend voor wat ik waard was zag ik iedereen voor me van me weg lopen, uiteindelijk werd ik alleen ingehaald door 2 Finnen en lukte het mij nog om Flier te verschalken in de laatste km, nadat deze helemaal kapot was gegaan in zijn strijd met Verkleij.
Tot mijn schrik moest ik de laatste km nog flink doorlopen om een aanstormende Jan vd Marel voor te blijven, dit lukte en met mijn zoon Jesper in de armen liep ik over de finish in 8 uur 50 en 12 seconden. Ondanks de ongemakken had ik mijn doelen gehaald, een PR met ruim 5 minuten aangescherpt, 5e op NK en 9e Overall. Zie voor complete uitslag: www.Almerehollandtriathlon.nl

Finishfoto met mijn zoon Jesper.

Kwartje Binnenmaas: Eerste en geslaagde test voor Almere

Thuiswedstrijd, daar mag ik niet ontbreken, de regionale krant maakt er een leuke voorbeschouwing van met mijn trainingsmaatje John vd Vlies. Helaas komt het niet tot een onderlinge strijd, want hij wordt bijna vader. Opnieuw ga ik de strijd aan met Carlo vd Bergh, samen zwemmen, fietsen en met lopen het verschil maken.
Zo gaat het meestal, vandaag fiets ik niet goed, ik verlies 1,5 minuut, kan niet dat extra beetje geven. Gelukkig gaat het lopen wel lekker en na 6 km haal ik Carlo in. Daarna niet meer geforceerd, finish in 1. 53.06, dertig seconden voor Carlo.

Kwartje van Kamperland: eerste plaats en goede tempotraining

Omdat ik het altijd lekker vind om wedstrijdjes te doen voor het wedstrijdgevoel en de wissels, doe ik deze week een kwartje in Kamperland en volgende week in de Binnenmaas. Met het zwemmen kan ik mee met Remy Vasseur en Carlo vd Bergh.
Remy is iets sneller weg op de fiets, Carlo gaat er zo hard achteraan dat ik dat even niet kan volgen. Er staat een flinke bries waardoor er stukken hard gewerkt moet worden, dat gaat me zo goed af dat ik daar zowel Remy als Carlo bijhaal. Vervolgens rij ik samen met Carlo nog een kleine minuut weg van Remy.
Na precies een uur fietsen begin ik als eerste aan het lopen, het stuk door het bos is even wennen en daar komt Remy opzetten, daarna op het asfalt aangezet en langszaam mijn voorsprong weer vergroot naar een kleine minuut. Tijd: 1.53.48.

Eerste test voor Almere: Open Belgisch kampioenschap halve triatlon in Belgische Ardennen.

In het Ardense Eupen stonden een sterk belgisch deelnemersveld en diverse duitse en Nederlandse toppers (oa Rob Barel) aan de start (totaal ruim 500).
In de mooie omgeving van een stuwmeer moest 2,5 km zwemmen, 80 km fietsen en 21 km lopen worden afgelegd.
Dat het fietsen behoorlijk heuvelachtig is hoef ik niet toe te lichten. Ook in het looprondje door het bos zit een behoorlijk hoogteverschil. Dit maakt deze wedstrijd zo bijzonder en anders dan de meeste Nederlandse wedstrijden. Helaas werkte dat weekend het weer niet mee, 10-15 graden en regelmatig een flinke bui.
Vooral het fietsparcours was daardoor behoorlijk gevaarlijk en moest voorzichtig worden gedaald. Na een goede zwemproef in 37 minuten, bleek ik mijn startnummer kwijt te zijn. Deze moet in Belgie op de fiets blijven, daarom had ik al een gele kaart te pakken (5 minuten tijdstraf), dus moest ik een jurylid overtuigen dat ik mijn startband kwijt was, zodat ze die gele kaart zouden skippen (kostte me nog 3 minuten).
Vervolgens ging ik de wedstrijd in als 'die deelnemer zonder nummer' alle juryleden wisten al dat dat nummer 300 moest zijn. Ondanks de glibberige afdalingen voelde ik me tijdens het fietsen sterk en reed langzaam naar voren. Ook tijdens het lopen kon ik nog een aantal posities opschuiven naar de elfde plaats in 4.23.29, winnaar werd Luc van Lierde die van start tot finish leidde: 4.08.46.


2 juli: 2e in Olympische triatlon Oud Gastel

Na een enerverende juni maand, waarin Marina en ik gewend zijn geraakt aan gebroken nachten, een test hoe het met mijn conditie gesteld zou zijn. Het zwemmen viel reuze mee, kwam in de groep 4-10e plek uit het water. Wisselen was echt slecht, gelijk 30 seconden en de aansluiting kwijt. Na 10 km had ik het groepje weer te pakken, helaas waren Bert Flier en Carlo vd Berg er al vandoor. In de achtervolging ging Remy Vasseur mee, met hem wilde ik niet naar de wissel dus demareerde ik en kon aansluiten bij Carlo. Samen, netjes op 10 meter, konden we ruim 1 minuut op Remy pakken. Bij de wissel bleek ik plots 2e te liggen, omdat de 3 koplopers verkeerd reden/gestuurd werden. Bert had al ruim 2 minuten op me, dat was te veel. Gezorgd dat Remy me niet meer inhaalde (toch nog genoeg duur!) en dat ik netjes 2e werd in 1.59.22. +foto

26 juni: 3e in 10km Ambachtsheerlijkheidloop

Na een paar weken 'rust' even de snelheid testen. Het was echt broei-heet, besloot me al voor de start helemaal nat te gooien om de drukkende hitte minder te voelen. Na een voortvarende start moest ik na 2,5 km Fouad Fertoute (1e) en Edwin Stolk (2e) laten gaan en werd derde in 34.48.

7 juni: JESPER geboren

Een schat van een zoon, ik ben erg blij dat Marina en Jesper gezond uit de bevalling zijn gekomen. Dit was een bijzondere ervaring, omdat ik nu eens aan de zijkant stond en moest 'aanmoedigen' en steunen. Ook dit is best zwaar, echter als je dan een wolk van een zoon in je armen hebt liggen vergeet je alles.29 mei: 8e op NK Halve triatlon in Nieuwkoop

Op een stralende dag (bijzonder voor Nieuwkoop) stond ik voor een onbekende opgave, na een verstoorde voorbereiding door een onbekend virus dat oa mijn schildklier uit balans heeft gebracht. Het zwemmen ging onverwacht goed, als 7e uit het water. Tijdens de eerste 10 km fietsen ging het echter al mis, mijn onderrug was niet soepel en daardoor kon ik niet de gewenste versnelling trappen. Pas het 2e groepje erna kon ik volgen. In de 2e ronde voelde ik me langszaam beter worden, de groep ging echter steeds langzamer rijden. Gegokt om even hard te versnellen, dit lukte en kon het ook nog tot Nieuwkoop volhouden en weer wat posities goed maken. Het lopen ging echt heerlijk, helaas was het na 1 ronde niet meer goed te zien welke positie ik lag, uiteindelijk 8e op het NK in 3.59.25. Gezien de voorbereiding moet ik hiermee tevreden zijn.

Anton fietsend in Nieuwkoop

21 mei: 1e in olympische triatlon Kruiningen

Mijn eerste triatlon dit jaar, altijd leuk om weer in Kruiningen te zijn. Alleen deed ik nu de Olympische afstand ipv de Halve. Met het oog op het NK Halve in Nieuwkoop was het beter te starten op de kortere afstand, bovendien had ik niet zo'n beste voorbereiding op dit seizoen vanwege een onbekend virus dat mijn schildklier beinvloedde. Dit alles zou je niet denken als je vervolgens eerste wordt, voor mij ook een verrassing. Tijd: 1.58.42